Radionice za osobe s invaliditetom EMANUEL

U sklopu Rehabilitacijskoga centra SVETA OBITELJ 2006. godine smo otvorili specijalnu radionicu EMANUEL za izradu predmeta od drveta i gline. Uz pomoć stručno osposobljenih instruktora u radionici radi 10 osoba s invaliditetom koje nakon završetka srednje specijalne škole nemaju mogućnost zaposlenja primjerenog njihovim sposobnostima.

Kroz radnu aktivnost, osamostaljivanje i druženje u radionici EMANUEL osobama s invaliditetom nudimo mogućnost usavršavanja vlastitih sposobnosti, stjecanja novih vještina i socijalnu integraciju. Uz pomoć voditelja – radnih instruktora korisnici EMANUELA razvijaju i usavršavaju svoje psihofizičke sposobnosti i stječu nova znanja. Uključujući sve korisnike u izradu proizvoda prema njihovim mogućnostima kod njih se razvijaju radne navike i vještine te se osjećaju korisni, vrijedni i zadovoljni. Uz proizvodnju predmeta koje sami prodaju na prodajnim izložbama, korisnici radionice sudjeluju i na športskim natjecanjima, izletima i raznim zajedničkim aktivnostima s drugim ustanovama i udrugama.

Radionica se financira isključivo prilozima dobročinitelja i utrškom od prodaje. Stoga pozivamo da nas posjetite i kupite naše rukotvorine. EMANUEL nije obična radionica, nego vrlo posebna, kao što je poseban i originalan svaki proizvod nastao s poteškoćama, ali uz mnogo truda i ljubavi.

Letak radionice možete pogledati ovdje.
«Emanuel – s nama Bog»
(usp. Mt 1,23)
EMANUEL
Radionice za osobe s invaliditetom