ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA "RAZVOJ ŽUPNIH CARITASA"

24.01.2020 12:45
Slika
U subotu, 25.siječnja, u duhovno-obrazovnom centru „Emaus“ održat će se Završna konferencija projekta „Razvoj Župnih caritasa u biskupijama Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan“.

U subotu, 25. siječnja, u duhovno-obrazovnom centru „Emaus“ održat će se Završna konferencija projekta „Razvoj Župnih caritasa u biskupijama Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan“.

Projekt je počeo u siječnju 2018. godine i trajao 24 mjeseca (do kraja prosinca 2019. godine). Osnovni je cilj u odabranim župama naših biskupija unaprijediti i ojačati župni Caritas.

Tijekom ove dvije godine obavljeno je najprije mapiranje svih župa naše Biskupije, s ciljem razvoja Župnog caritasa. Projekt je sadržavao obuku za djelatnike Caritasa, studijsko putovanje, brojne susrete sa župnom zajednicom, radionice po župama, zajedničke susrete župnih volontera te osmišljavanje različitih akcija i aktivnosti.

Završna aktivnost projekta je konferencija, na kojoj će sudjelovati sve župe uključene u ovaj projekt. U ove dvije godine zajedničkog rada i pomaganja ostvareni su mnogi rezultati:

Više od 200 volontera prošlo sve radionice

28 djelatnika Caritasa sudjelovalo na Obuci za djelatnike na studijskom putovanju u Italiji razmijenjena su iskustva s drugim Župnim caritasima

• Obavljena 22 treninga/radionice u cijeloj Biskupiji
  • Organizirana 3 zajednička susreta svih volontera
  • Organizirano više od 25 akcija u svim župama
  • Obavljeno više od 40 posjeta župama
  • Svaka župa uključena u projekt napredovala na razini Župnog caritasa
  • Obavljeno 5 međužupnih susreta vršnjačke edukacije

Zahvaljujemo donatorima što su nam omogućili djelovanje i prepoznali pravi smisao karitativnog djelovanja, pomoći onima kojima je tu uistinu potrebno.

Caritas Mostar i po završetku ovog projekta nastavlja i dalje pomagati i jačati mrežu Župnih caritasa.  Kao što i samo geslo projekta kaže: „Ne ljubimo riječju i jezikom, već djelom i istinom.“ 1Iv (3,18)