ZAJEDNIŠTVO CARITASOVIH VOLONTERA

11.12.2019 15:39
Slika

Povodom Međunarodnog dana volontera, Caritasovi djelatnici odlučili su na poseban način zahvaliti onima koji nesebično daruju sebe za drugoga - svim našim volonterima.  Taj dan proslavili smo u petak, 6. 12. 2019., u Duhovno-obrazovnom centru „Emaus“. Započeli smo sa sv. Misom, koju je predvodio don Željko Majić, ravnatelj Caritasa Mostar. Ravnatelj se prigodnom homilijom obratio svim volonterima te im zahvalio na njihovom trudu i radu. Na susretu su sudjelovali volonteri Caritasovih ustanova zajedno s volonterima Župnoga Caritasa, koji djeluju u svojim župama.

Volonteri su se međusobno upoznali, otkrili nam zašto uopće volontiraju te koji je pravi smisao volontiranja. Uz ugodnu zakusku i prigodne darove zahvalili smo im što su zajedno s nama obilježili ovaj dan.

Raduje nas činjenica kako u našoj Biskupiji ima onih koji redovito daruju dio svoga vremena za drugoga. Nadamo se da će i dalje imati sluha za one koji su u potrebi te da će nastaviti vjeru svjedočiti svojim djelima.