Novosti

IZLOŽBA U ŽUPI DRINOVCI

 

07.10.2019 15:54
Slika
 

Na 27. nedjelju kroz godinu, župa Drinovci bila je domaćin izložbe rukotvorina osoba s invaliditetom iz tri Caritasove radionice: Nazaret, Emanuel i Betlehem. Na poziv župnika fra Josipa Mioča i mladih iz Frame i zajednice Misericordia, korisnici iz navedenih radionica zajedno sa svojim instruktorima predstavili su se vjernicima župe Drinovci. Sudjelovali su na svetim misama u 9 i 11 sati nakon čega su okupljenim vjernicima ponudili svoje radove. Zanimanje vjernika je bilo veliko. Kupnjom proizvoda koji su im bili ponuđeni, velikodušno su pomogli rad Caritasovih radionica te su svoju kršćansku ljubav pokazali na djelu.

Ovo je bio prvi put da je organizirana izložba u župi Drinovci, ali po riječima župnika i mladih ne i zadnja. Naime, nakon što su se vjernici razišli svojim kućama poslije pučke mise, vrijedni članovi iz Frame i Misericordie su priredili okrjepu i druženje u dvorištu župne kuće. Uz međusobno predstavljanje i upoznavanje te ugodno druženje, dogovoreno je da bi idući korak ove suradnje bio posjet Caritasovim ustanovama. Vjerujemo kako će se ovaj uzvratni susret vrlo brzo realizirati na obostrano zadovoljstvo.

Zahvaljujemo župniku fra Josipu, mladima i svim vjernicima koji su učinili sve da boravak u župi Drinovci bude ugodan i nezaboravan.

0 0