Novosti

CARITAS MOSTAR DOBIO SANITETSKO VOZILO ZA KUĆNU SKRB

 

14.01.2020 15:02
Slika
 
Danas je ispred Biskupskoga ordinarijata u Mostaru predsjedniku Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan mons. Ratku Periću vlasnik salona vozila MRM Ljubuški-Mostar Miroslav Rupčić predao ključeve darovanog sanitetskog vozila nakon čega će Caritas ponovno početi s pružanjem usluga kućne skrbi na području Hercegovine.
Nakon biskupove zahvale Miroslav Rupčić je rekao kako je kuća MRM na raspolaganju za činjenje dobra: “Vrijeme je darivanja, a mi smo htjeli dati svoj doprinos, a u dogovoru s don Željkom ocijenili smo da je ovo trenutno najpotrebnije i odlučili smo u svojim skromnim mogućnostima pomoći”.
Ravnatelj Caritasa Mostar don Željko Majić zahvalio je gospodinu Rupčiću na ovoj velikodušnoj donaciji za kojom se već dugo vremena osjećala velika potreba kako za postojeće ustanove u sustavu Caritasa (Rehabilitacijski centar "Sveta Obitelj" u Mostaru i Dom za stare i iznemogle s hospicijem "Betanija" u Čapjini), tako i za ponovno pokrenutu karitativnu djelatnost Kućne skrbi za stare i nemoćne osobe koja će, ako Bog da,  početi s aktivnostima u ponedjeljak 20. siječnja 2020., a naglasak će biti na pružanju medicinske njege bolesnicima u obiteljskim domovima, te će pomagati i u pospremanju stana, dostavi hrane i higijene te ako je potrebno i lijekova.
“Pozivam i sve koji mogu da se uključe u ovu akciju, jer nismo mi tako siromašni da čekamo pomoć izvana, što nam je svojim primjerom pokazala i autokuća MRM” dodaje don Željko Majić te protumačio kako će zahvaljujući ovoj donaciji uluge u Caritasovim centrima, ali Kućna njega za stare i iznemogle osobe koja se financira iz donacija Tjedna solidarnosti Hrvatskog Caritasa, biti kompletnije jednako za one o kojima Caritas  Mostar već skrbi ili će u budućnosti skrbiti. 
“Zahvaljujem Hrvatskom Caritasu i svim ljudima koji nas svojom dobrotom prate i želimo ih potaknuti da ih i ove godine povede evanđeoska ljubav, jer samo tako i u tome duhu mi možemo djelovati” naglasio je ravnatelj Caritasa Mostar.
Isto tako pozvao je sve one koji znaju za ostavljene i osamljene osobe i koji su potrebni Caritasove ljubavi da informacije dostave u Caritas kako bi medicinska sestra i njegovateljica mogle doći i na njihove adrese. “Nadamo se da ćemo uskoro, zahvaljujući i poslovnim ljudima iz Hercegovine, sa sličnim aktivnostima početi i u drugim dijelovima Biskupije” zaključio je don Željko Majić.
Inače, kućna skrb je u Caritasu Mostar bila aktivna sve do 2016. kada se zbog objektivnih razloga ugasila, ali je cijelo vrijeme bio otvoren poziv da se ponovno otvori ovaj nakaritativniji i najhumaniji oblik pomoći.
0 0