, 2017-04-12

Osnovna škola "Lipanjske zore" Višići u povodu nadolazećeg blagdana Uskrsa upriličila je prigodni program korisnicima Caritasovog doma za stare i iznemogle osobe s hospicijem "Betanija" i članovima radionice za osobe s posebnim potrebama "Betlehem".

Petnaest učenika predvođenih ravnateljem Đurom Ragužem, nastavnicom Marijanom Milićević, učiteljicom Marom Dadić i knjižničarem Igorom Benom izveli su nekoliko točaka kojima su na najbolji mogući način starim, bolesnim i osobama s invaliditetom najavili blagdan Kristova Uskrsnuća.

Svaku programsku točku su na početku ohrabrili, a na kraju i nagradili veseli i nasmijani korisnici "Betanije" i "Betlehema" bez obzira je li se radilo o recitaciji, predstavi, solo nastupu s gitarom ili skupnom nastupu pomlatka HKUD "Višići".

Ravnatelj Doma "Betanija" Ante Bender je izrazio radost i zahvalnost što je nastavljena višegodišnja suradnja Doma i Škole na što je ravnatelj OŠ "Lipanjske zore" Đure Raguž rekao kako ne bi trebalo biti prepreka da se susretnu i nekom novom prigodom. Socijalna radnica Martina Jelčić i glavna medicinska sestra Darija Rebac pobliže su ih upoznali sa svojim područjima djelovanja u nadi da će se neki od njih opredijeliti za ove humane pozive.