Radionice za osobe s posebnim potrebama „Emanuel“

U vremenu kada je i najsposobnijima teško naći posao, za osobe s poteškoćama u razvoju san o zaposlenju uglavnom je nedostižan. U sklopu Rehabilitacijskoga centra „Sveta Obitelj“ 2006. godine smo otvorili specijalnu radionicu „Emanuel“ za izradu predmeta od drveta i gline. Uz pomoć stručno osposobljenih instruktora u radionici radi 12 osoba s posebnim potrebama koje nakon završetka srednje specijalne škole nemaju mogućnost zaposlenja primjerenog njihovim sposobnostima.

Kroz radnu aktivnost, osamostaljivanje i druženje u radionici „Emanuel“ osobama s posebnim potrebama nudimo mogućnost usavršavanja vlastitih sposobnosti, stjecanja novih vještina i socijalnu integraciju.

Uključujući sve korisnike u izradu proizvoda prema njihovim mogućnostima kod njih se razvijaju radne navike i vještine te se osjećaju korisni, vrijedni i zadovoljni. Radionice se financiraju isključivo prilozima dobročinitelja i utrškom od prodaje. Stoga pozivamo da nas posjetite i kupite naše rukotvorine. Mi ne proizvodimo obične stvari, svaki je naš proizvod poseban i originalan.

Letak radionice možete pogledati ovdje.

«Emanuel – s nama Bog»
(usp. Mt 1,23)